Danmark som testland – mulighed eller begrænsning?

Debat

KL.-
|

Torsdag den 17. juni 2021

Kan testfaciliteter sikre klimamål og fødevaresikkerhed og samtidig øge eksporten af fødevarer?

Mere om

Debatten sætter fokus på testområdet, der er inden for regeringens mission i den grønne forskningsstrategi: Klima- og miljøvenligt landbrug og fødevareproduktion. Ifølge FN vil verdens befolkning vokse fra 7,5 mia. i 2017 til 11,2 mia. i 2100. Det vil forøge presset på produktion af fødevarer. Det kræver mad, der skal produceres billigt og i større mængder. Samtidig er verden for alvor ved at få øjnene op for de stigende klimaproblemer, og behovet for at begrænse temperaturstigningen. De to mål er på mange måder gensidigt modstridende. Inden for landbrugs- og fødevaresektoren tilkendegiver 40 pct. af virksomhederne, at de i høj eller nogen grad har behov for testfaciliteter i forhold til at afprøve nye produkter og produktionsformer, så vi kan brødføde en voksende befolkning på en bæredygtig måde. Det store spørgsmål er, hvordan testfaciliteter kan være med til at sikre klimamål og fødevaresikkerhed samtidig med, at Danmark kan øge eksport af fødevarer og fødevareteknologier?

Deltagere

Lars Ottosen, Professor, Institut for bio- og kemiteknologi, Aarhus Universitet.

Michael Jensen, SVP, Unibio

Anne Louise Dannesboe Nielsen, Centerchef, Teknologisk Institut

Charlotte Rønhof, Ordstyrer, Selvstændig

Per Diget , Formand for vækst- og erhvervsudvalg, IDA

Arrangører

Ingeniørforeningen, IDA

AU Engineering

DTU

Engineer the Future

Syddansk Universitet

Lokation

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Ja
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Kørestolstilgængelig
Nej

Tema

Sekundært Tema

Miljø og fødevarer