Debat
Torsdag den 17. juni 2021
Kan testfaciliteter sikre klimamål og fødevaresikkerhed og samtidig øge eksporten af fødevarer?
Mere om
Debatten sætter fokus på testområdet, der er inden for regeringens mission i den grønne forskningsstrategi: Klima- og miljøvenligt landbrug og fødevareproduktion. Ifølge FN vil verdens befolkning vokse fra 7,5 mia. i 2017 til 11,2 mia. i 2100. Det vil forøge presset på produktion af fødevarer. Det kræver mad, der skal produceres billigt og i større mængder. Samtidig er verden for alvor ved at få øjnene op for de stigende klimaproblemer, og behovet for at begrænse temperaturstigningen. De to mål er på mange måder gensidigt modstridende. Inden for landbrugs- og fødevaresektoren tilkendegiver 40 pct. af virksomhederne, at de i høj eller nogen grad har behov for testfaciliteter i forhold til at afprøve nye produkter og produktionsformer, så vi kan brødføde en voksende befolkning på en bæredygtig måde. Det store spørgsmål er, hvordan testfaciliteter kan være med til at sikre klimamål og fødevaresikkerhed samtidig med, at Danmark kan øge eksport af fødevarer og fødevareteknologier?
Deltagere
Lars Ottosen, Professor, Institut for bio- og kemiteknologi, Aarhus Universitet.
Michael Jensen, SVP, Unibio
Anne Louise Dannesboe Nielsen, Centerchef, Teknologisk Institut
Charlotte Rønhof, Ordstyrer, Selvstændig
Per Diget , Formand for vækst- og erhvervsudvalg, IDA
Arrangører
Ingeniørforeningen, IDA
AU Engineering
DTU
Engineer the Future
Syddansk Universitet
Detaljer
Tema
Sekundært Tema
Miljø og fødevarer