I køkkenet med Ny Nordisk Mad

Underholdning/performance

KL.-
|

Torsdag den 13. juni 2024

Karen Ellemann vil kokkerere efter Nordiske Næringsrekommandationer.

Mere om

De Nordiske Næringsrekommandationer (NNR) tager hensyn til sundhed og klima samt er baggrunden for de danske kostråd. Kom med til en cook-along med Thomas David Parry fra Alchemist Restaurant, Karen Ellemann fra Nordisk Ministerråd og Andreas Hansen fra UN World Food Programme. Vi vil høre om de sundhedsmæssige fordele ved kostrådene, og vi skal drøfte de klimaeffekter, som sunde madvaner har globalt - og ikke mindst i syd, hvor fødevaredebatten mere handler om at sikre sig mad pga. bl.a. klimaforandringer. NNR2023 anbefaler en primært plantebaseret kost med et stort indhold af grøntsager, frugt, bær, bælgplanter, kartofler og fuldkorn. Desuden et stort indtag af fisk og nødder, et moderat indtag af mælkeprodukter med et lavt fedtindhold, en begrænset mængde rødt og hvidt kød samt et minimalt indtag af forarbejdet kød, alkohol og forarbejdede fødevarer med et højt indhold af fedt, salt og sukker.

Deltagere

Thomas David Parry, Kulinarisk udvikler, Alchemist Restaurant

Andreas Hansen, Direktør, Nordisk & Baltisk kontor, UN World Food Programme

Karen Ellemann, Generalsekretær, Nordisk Ministerråd

Arrangører

Nordisk Ministerråd

UN World Food Programme

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Kørestolstilgængelig
Nej

Tema

Fødevarer og madkultur

Sekundært Tema

Klima, miljø, natur og energi