Foredrag/tale
Lørdag den 14. juni 2025
Ny teknologiplatform bruger mikroorganismer til at omdanne CO2 til fremtidens proteiner.
Mere om
Hvad står aftensmaden på i dag? Protein fra skorstensrøg og biogas! Det lyder måske som starten på en science-fiction fortælling, men med ny teknologi, så kan CO2 fanges fra biogas og industrielle punktkilder som skorstene og omdannes til bæredygtigt protein – Helt uden at bruge dyr eller landbrugsjord. Forskere fra Novo Nordisk Foundation CO2 Research Center (CORC) har udviklet og bygget en teknologiplatform, som bruger mikroorganismer til at fange CO2. Disse mikroorganismer har igennem milliarder af år forarbejdet CO2 ved at omdanne det til eddikesyre, og netop denne eddikesyre kan anvendes af klassiske gærceller til at danne spiselige proteiner. Kom og hør hvordan denne to-trinsproces netop nu er ved at blive skaleret og testes for første gang i større skala ude af laboratoriet.
Deltagere
Mads Ujarak Sieborg, Postdoc, The Novo Nordisk Foundation CO2 Research Center (CORC)
Anna Laybourn, Grafisk facilitator, Brain2Business
Anna Laybourn, Grafisk facilitator, Brain2Business
Anna Laybourn, Grafisk facilitator, Brain2Business
Arrangører
The Novo Nordisk Foundation CO2 Research Center (CORC)
Lokation
G13 - CarbonForum - CORC
Detaljer
Tema
Uddannelse og forskning
Sekundært Tema
Klima, miljø, natur og energi
Hjemmeside
https://corc.au.dk/