Dagens fangst – fra CO2-molekyle til måltid

Foredrag/tale

KL.-
|

Lørdag den 14. juni 2025

Ny teknologiplatform bruger mikroorganismer til at omdanne CO2 til fremtidens proteiner.

Mere om

Hvad står aftensmaden på i dag? Protein fra skorstensrøg og biogas! Det lyder måske som starten på en science-fiction fortælling, men med ny teknologi, så kan CO2 fanges fra biogas og industrielle punktkilder som skorstene og omdannes til bæredygtigt protein – Helt uden at bruge dyr eller landbrugsjord. Forskere fra Novo Nordisk Foundation CO2 Research Center (CORC) har udviklet og bygget en teknologiplatform, som bruger mikroorganismer til at fange CO2. Disse mikroorganismer har igennem milliarder af år forarbejdet CO2 ved at omdanne det til eddikesyre, og netop denne eddikesyre kan anvendes af klassiske gærceller til at danne spiselige proteiner. Kom og hør hvordan denne to-trinsproces netop nu er ved at blive skaleret og testes for første gang i større skala ude af laboratoriet.

Deltagere

Mads Ujarak Sieborg, Postdoc, The Novo Nordisk Foundation CO2 Research Center (CORC)

Anna Laybourn, Grafisk facilitator, Brain2Business

Anna Laybourn, Grafisk facilitator, Brain2Business

Anna Laybourn, Grafisk facilitator, Brain2Business

Arrangører

The Novo Nordisk Foundation CO2 Research Center (CORC)

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Kørestolstilgængelig
Ja

Tema

Uddannelse og forskning

Sekundært Tema

Klima, miljø, natur og energi