Planter på menukortet

Debat

KL.-
|

Torsdag den 12. juni 2025

Vi skal spise mere fra planteriget. Men hvad kan planterne bidrage med, og hvor er begrænsningerne?

Mere om

Vi skal spise mere fra planteriget. Men hvad kan planterne egentligt? Vi stiller i denne debat skarpt på, hvad planterne kan – og ikke kan – når det kommer til ernæring, smag, præsentation, præferencer og praktiske udfordringer mm. Hvad er fordelene ved planterne? Og er der noget, vi ikke kan få fra planterne, som skal suppleres med noget animalsk? Og hvad gør vi, når de grøntsager, frugter og bær, som vi foretrækker, ikke er i sæson i Danmark? Vi sætter planterne i fokus og får perspektiv fra både teori og praksis, når en kok giver et bud på en ret med masser af planter, der præsterer på både ernæring, smag og look. Kom og smag en planterig ret og få et nyt perspektiv på, hvordan flere planter kan integreres i hverdagens måltider. Debatten modereres af forbrugerekspert og vært for SAMMEN OM MAD-scenen, Anne Glad.

Deltagere

Anne Glad, Livsstilsekspert, Anne Glad

Moderator

Britta Surland, Kok i Arlas inspirationskøkken, Arla

Kirstine Hartvig Mahler, Enhedschef, Fødevarestyrelsen

Bente Svane, Chefkonsulent, Plantebaserede Fødevarer, SEGES Innovation

Magnus Laier Sonne, Produktudvikler & kok, Smage-Compagniet, Lokale Rødder APS

Arrangører

Landbrug & Fødevarer

Madkulturen

SEGES Innovation

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Kørestolstilgængelig
Ja

Tema

Fødevarer og madkultur