Debat
Torsdag den 12. juni 2025
Hvordan tager vi hensyn til både ernæring og smag, når det gælder skolemad?
Mere om
Der er nu afsat 854 millioner på finansloven til en række fireårige skolemads-forsøgsordninger i Danmark. Ansvaret ligger nu i praksis på de mennesker, som skal implementere ordningerne lokalt. Der kan i mange tilfælde være tale om store strukturelle forandringer for den enkelte skole. Men hvordan løfter man bedst den opgave? Der skal blandt andet tages stilling til, hvordan de enkelte forsøgsordninger kan leve op til de kvalitetskrav, der stilles til skolemaden. Skolemaden skal fx opfylde kostrådene, som rummer et fokus på den ernæringsmæssige kvalitet af maden – får børnene den energi og de næringsstoffer, de har brug for? Men det handler også om den kulinariske kvalitet – dels når det handler om at ramme børnenes smagsmæssige præferencer (så maden ikke havner i skraldespanden), men også for at sikre en varieret og sund kost, der åbner børnenes øjne for nye smagsoplevelser – også i en mere grøn retning.
Deltagere
Judith Kyst, Direktør, Madkulturen
ModeratorKasper Hvam Borup, Kok, Paradisbakkeskolen
Lone Loklindt, Viceborgmester, Frederiksberg Kommune
Sanne Vinther, Direktør, Arla Fonden
Arne Astrup, Senior Vice President, Novo Nordisk Fonden
Arrangører
Madkulturen
Mejeriforeningen
Lokation
E15 - Sammen om mad
Detaljer
Tema
Fødevarer og madkultur
Hjemmeside
https://madkulturen.dk