Skolemad på finansloven

Debat

KL.-
|

Torsdag den 12. juni 2025

Hvordan tager vi hensyn til både ernæring og smag, når det gælder skolemad?

Mere om

Der er nu afsat 854 millioner på finansloven til en række fireårige skolemads-forsøgsordninger i Danmark. Ansvaret ligger nu i praksis på de mennesker, som skal implementere ordningerne lokalt. Der kan i mange tilfælde være tale om store strukturelle forandringer for den enkelte skole. Men hvordan løfter man bedst den opgave? Der skal blandt andet tages stilling til, hvordan de enkelte forsøgsordninger kan leve op til de kvalitetskrav, der stilles til skolemaden. Skolemaden skal fx opfylde kostrådene, som rummer et fokus på den ernæringsmæssige kvalitet af maden – får børnene den energi og de næringsstoffer, de har brug for? Men det handler også om den kulinariske kvalitet – dels når det handler om at ramme børnenes smagsmæssige præferencer (så maden ikke havner i skraldespanden), men også for at sikre en varieret og sund kost, der åbner børnenes øjne for nye smagsoplevelser – også i en mere grøn retning.

Deltagere

Judith Kyst, Direktør, Madkulturen

Moderator

Kasper Hvam Borup, Kok, Paradisbakkeskolen

Lone Loklindt, Viceborgmester, Frederiksberg Kommune

Sanne Vinther, Direktør, Arla Fonden

Arne Astrup, Senior Vice President, Novo Nordisk Fonden

Arrangører

Madkulturen

Mejeriforeningen

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Kørestolstilgængelig
Ja

Tema

Fødevarer og madkultur