Debat
Torsdag den 12. juni 2025
Vi tager debatten om, hvad der skal på morgenmadens middagsbord, og tester madvarerne på publikum.
Mere om
Kan man spise en vandmand? Og kan plantebaserede proteiner nogensinde komme til at smage lige så godt som en rigtig frikadelle? Det er efterhånden ukontroversielt at sige, at vi er nødt til at ændre vores spisevaner og måden, vi producerer fødevarer på. Produktionen af mad står i øjeblikket for omkring en tredjedel af Danmarks udledning af drivhusgasser, landbruget optager cirka 60 procent af landets areal, og udvaskningen af næringsstoffer fra marker giver store problemer i vandmiljøet. Men hvis vi skal skære ned på kød og andre animalske produkter, der er den største miljø- og klimamæssige synder, hvad skal vi så spise i stedet? Hvilke nye grønne fødevarer arbejder forskere og virksomheder på at udvikle? Og hvordan får vi ændret danskernes vaner i en mere bæredygtig retning? Kom og smag med!
Deltagere
Sebastian Wittrock, Journalist, Syddansk Universitet
ModeratorMette Mølbak, Madredaktør, Politiken
Hannibal Hoff, Videnschef, Madkulturen
Mathias Porsmose Clausen, Lektor i gastrofysik, Syddansk Universitet
Cecilie Engvang Lund, Co-founder & COO, Tempty Foods ApS
Arrangører
Engineer the future
Aalborg Universitet - AAU
AU Engineering
DTU
Syddansk Universitet
IDA
Lokation
B1 - Engineer the Future
Detaljer
Tema
Fødevarer og madkultur
Sekundært Tema
Klima, miljø, natur og energi