Smag på fremtidens mad

Debat

KL.-
|

Torsdag den 12. juni 2025

Vi tager debatten om, hvad der skal på morgenmadens middagsbord, og tester madvarerne på publikum.

Mere om

Kan man spise en vandmand? Og kan plantebaserede proteiner nogensinde komme til at smage lige så godt som en rigtig frikadelle? Det er efterhånden ukontroversielt at sige, at vi er nødt til at ændre vores spisevaner og måden, vi producerer fødevarer på. Produktionen af mad står i øjeblikket for omkring en tredjedel af Danmarks udledning af drivhusgasser, landbruget optager cirka 60 procent af landets areal, og udvaskningen af næringsstoffer fra marker giver store problemer i vandmiljøet. Men hvis vi skal skære ned på kød og andre animalske produkter, der er den største miljø- og klimamæssige synder, hvad skal vi så spise i stedet? Hvilke nye grønne fødevarer arbejder forskere og virksomheder på at udvikle? Og hvordan får vi ændret danskernes vaner i en mere bæredygtig retning? Kom og smag med!

Deltagere

Sebastian Wittrock, Journalist, Syddansk Universitet

Moderator

Mette Mølbak, Madredaktør, Politiken

Hannibal Hoff, Videnschef, Madkulturen

Mathias Porsmose Clausen, Lektor i gastrofysik, Syddansk Universitet

Cecilie Engvang Lund, Co-founder & COO, Tempty Foods ApS

Arrangører

Engineer the future

Aalborg Universitet - AAU

AU Engineering

DTU

Syddansk Universitet

IDA

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Kørestolstilgængelig
Ja

Tema

Fødevarer og madkultur

Sekundært Tema

Klima, miljø, natur og energi