Debat
Lørdag den 14. juni 2025
Kan fødevaredyrkning i byerne styrke både miljø, sundhed og være en del af klimasikringen?
Mere om
Shanghai får omkring 85% af sine grøntsager fra urban farming. Kathmandu får 30%. Men det handler ikke kun om mad - urban farming har vist sig at kunne sænke lufttemperaturen op mod 5°C under hedebølger. Så i Ouagadougou i Burkina Faso har man anlagt et grønt bælte på 2.000 hektar med grøntsagsbede og træer, som køler byen og samtidig bekæmper ørkenens fremmarch. Kom og få den nyeste viden om urban farming. Hvor meget mad kan vi realistisk producere i byerne? Hvilke typer fødevarer giver mening? Kan lokal dyrkning styrke både miljø, sundhed og være en del af klimasikringen? Er det sikkert at spise planter produceret i byen? Hvordan kan den nye viden om betydningen af urban farming overføres til Danmark? Og hvordan skal kommuner, planlæggere, forskere og erhvervsliv samarbejde for at få det til at ske?
Deltagere
Line Friis Frederiksen, Videnskabs journalist, Eget firma
ModeratorMichael Lindberg, CEO, Elius, teknologiske løsninger for bæredygtig fødevareproduktion i urbane miljøer.
Kristian Holst Laursen, Lektor, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet
Henrik Vejre, Professor i landskabsforvaltning, Københavns Universitet
Arrangører
Københavns Universitet
Lokation
G35 - Københavns Universitet
Detaljer
Tema
Klima, miljø, natur og energi
Sekundært Tema
Uddannelse og forskning
Hjemmeside
https://www.ku.dk