Spiselig byudvikling - fødevareproduktion i byerne

Debat

KL.-
|

Lørdag den 14. juni 2025

Kan fødevaredyrkning i byerne styrke både miljø, sundhed og være en del af klimasikringen?

Mere om

Shanghai får omkring 85% af sine grøntsager fra urban farming. Kathmandu får 30%. Men det handler ikke kun om mad - urban farming har vist sig at kunne sænke lufttemperaturen op mod 5°C under hedebølger. Så i Ouagadougou i Burkina Faso har man anlagt et grønt bælte på 2.000 hektar med grøntsagsbede og træer, som køler byen og samtidig bekæmper ørkenens fremmarch. Kom og få den nyeste viden om urban farming. Hvor meget mad kan vi realistisk producere i byerne? Hvilke typer fødevarer giver mening? Kan lokal dyrkning styrke både miljø, sundhed og være en del af klimasikringen? Er det sikkert at spise planter produceret i byen? Hvordan kan den nye viden om betydningen af urban farming overføres til Danmark? Og hvordan skal kommuner, planlæggere, forskere og erhvervsliv samarbejde for at få det til at ske?

Deltagere

Line Friis Frederiksen, Videnskabs journalist, Eget firma

Moderator

Michael Lindberg, CEO, Elius, teknologiske løsninger for bæredygtig fødevareproduktion i urbane miljøer.

Kristian Holst Laursen, Lektor, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet

Henrik Vejre, Professor i landskabsforvaltning, Københavns Universitet

Arrangører

Københavns Universitet

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Kørestolstilgængelig
Ja

Tema

Klima, miljø, natur og energi

Sekundært Tema

Uddannelse og forskning