Debat
Torsdag den 12. juni 2025
Fra vand til vin og fra CO2 til protein
Mere om
Kan noget så uspiseligt som CO2 blive en del af løsningen på vores fødevare og klimakrise? Nye teknologier gør det muligt at omdanne klimagasser til proteiner gennem biologiske processer. En radikal nytænkning af hvordan vi producerer vores mad. Det udfordrer vores forståelse af landbrug, natur og ressourceforbrug, og det åbner for fødevaresystemer, der ikke er afhængige af jord, vand og dyrehold. Hvis vi kan forvandle CO2 fra klimaproblem til ressource, kan vi både mindske udledningerne og sikre fødevarer til en voksende verdensbefolkning. Men det handler ikke kun om, hvad vi kan. Det handler også om, hvad vi vil. Hvilke politiske og økonomiske rammer skal drive udviklingen? Hvordan gør vi CO2 til en værdifuld del af fremtidens fødevaresystem? Og hvordan får vi nye løsninger gjort både spiselige og tilgængelige for alle? Kom og vær med, når vi ser nærmere på, hvordan klimagas kan ende på tallerkenen – og hvorfor det måske er en af de vigtigste samtaler om fremtidens mad.
Deltagere
Anne Lerche, Sekretariatschef, Alliancen for Biosolutions
ModeratorMads Sieborg, Postdoc, CORC & Institut for Bio- og Kemiteknologi, Aarhus Universitet
Jess Dragheim, CTO, Unibio
Susanne Palsten, CEO, Algiecel
Karin Breck, Politisk chef, Forbrugerrådet Tænk
Arrangører
Dansk Erhverv
Novo Nordisk Fonden
Alliance for Biosolutions
DI Biosolutions
European Biosolutions Coalition
Lokation
G12 - BIOscenen
Detaljer
Tema
Klima, miljø, natur og energi
Sekundært Tema
Teknologi og digitalisering
Hjemmeside
https://novonordiskfonden.dk/