Klimagas på tallerkenen: Fra CO2 til bæredygtige proteiner

Debat

KL.-
|

Torsdag den 12. juni 2025

Fra vand til vin og fra CO2 til protein

Mere om

Kan noget så uspiseligt som CO2 blive en del af løsningen på vores fødevare og klimakrise? Nye teknologier gør det muligt at omdanne klimagasser til proteiner gennem biologiske processer. En radikal nytænkning af hvordan vi producerer vores mad. Det udfordrer vores forståelse af landbrug, natur og ressourceforbrug, og det åbner for fødevaresystemer, der ikke er afhængige af jord, vand og dyrehold. Hvis vi kan forvandle CO2 fra klimaproblem til ressource, kan vi både mindske udledningerne og sikre fødevarer til en voksende verdensbefolkning. Men det handler ikke kun om, hvad vi kan. Det handler også om, hvad vi vil. Hvilke politiske og økonomiske rammer skal drive udviklingen? Hvordan gør vi CO2 til en værdifuld del af fremtidens fødevaresystem? Og hvordan får vi nye løsninger gjort både spiselige og tilgængelige for alle? Kom og vær med, når vi ser nærmere på, hvordan klimagas kan ende på tallerkenen – og hvorfor det måske er en af de vigtigste samtaler om fremtidens mad.

Deltagere

Anne Lerche, Sekretariatschef, Alliancen for Biosolutions

Moderator

Mads Sieborg, Postdoc, CORC & Institut for Bio- og Kemiteknologi, Aarhus Universitet

Jess Dragheim, CTO, Unibio

Susanne Palsten, CEO, Algiecel

Karin Breck, Politisk chef, Forbrugerrådet Tænk

Arrangører

Dansk Erhverv

Novo Nordisk Fonden

Alliance for Biosolutions

DI Biosolutions

European Biosolutions Coalition

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Kørestolstilgængelig
Ja

Tema

Klima, miljø, natur og energi

Sekundært Tema

Teknologi og digitalisering