Debat
Torsdag den 12. juni 2025
I Danmark kommer 75% af frugt og grønt fra udlandet. Hvorfor kan vi ikke producere det selv?
Mere om
Dansk frugt og grønt har svære vilkår. Det ses på tallerkenen, hvor ¾ af grøntsagerne er importeret – og hos gartnerierne, der har dårlig økonomi og dystre udsigter for fremtiden. Manglen på selvforsyning gør os sårbare over for internationale kriser. Og har vi først mistet de grønne kompetencer, må vi vinke farvel til dansk grønt, der er værdsat for høj kvalitet og et lavere indhold af pesticider. I denne debat stiller vi skarpt på manglen på dansk frugt og grønt på supermarkedshylderne. Hvorfor er det svært med den danske grøntproduktion, og hvorfor er det overhovedet vigtigt?
Deltagere
Judith Kyst, Direktør, Madkulturen
ModeratorJudith Kyst, Direktør, Madkulturen
ModeratorJudith Kyst, Direktør, Madkulturen
ModeratorRicho Boss, Kædedirektør/CEO, MENY
Mette Mølbak, Madredaktør, Politiken
Axel Månsson, Direktør, Axel Månsson A/S
Franciska Rosenkilde, Forperson, Alternativet
Franciska Rosenkilde, Forperson, Alternativet
Franciska Rosenkilde, Forperson, Alternativet
Arrangører
Madkulturen
Madkulturen
Fødevarestyrelsen
Fødevarestyrelsen
Lokation
E15 - Sammen om mad
Detaljer
Tema
Fødevarer og madkultur