Debat
Lørdag den 14. juni 2025
Klar til en fremtid med selvforsyning i en verden med både sikkerheds og sundheds udfordringer?
Mere om
Er vi klar til fremtid med fokus på selvforsyning og udholdenhed i en verden med både sikkerheds- og sundheds udfordringer? Bornholm er allerede langt fremme når det gælder fremtidens dyrkning af bælgfrugter med masser af hektarer, 15 landmænd og en detail-, restaurant- og storkøkkensektorm, der står klar til at komme videre. Så kan den nye Bornholmske fødevarestrategi rumme denne nye virkelighed? Hvor lang tid kan vi overleve hvis fødevare forsyningskæderne bryder sammen? Kan vi gøre en dyd ud af nødvendigheden og udnytte traditionelle bornholmske kompetencer indenfor røgning, konservering og fermentering? Hvordan gør man en dyd ud af nødvendigheden, når vi skal skabe større resiliens og selvforsyning? Hvordan udnytter vi de underudnyttede ressourcer når vi producerer alt for meget affald. Det er nogle af de spørgsmål vi stiller dagens panel.
Deltagere
Mads Randbøll Wolff, Seniorrådgiver, Den danske UNESCO National-Kommission
ModeratorNina Kragskov, Leder, Devika
Allan Senger Svendsen, Bestyrelsesformand, Gourmet Bornholm
Jacob Dam Nielsen, Landmand, Frostegård, Aakirkeby, Food Bornholm
Bent Egberg Mikkelsen, Professor og forsker, Københavns Universitet
Arrangører
Københavns Universitet
2025 Mød Bornholm
Lokation
K21 - Bornholmerhuset
Detaljer
Tema
Fødevarer og madkultur
Hjemmeside
https://ign.ku.dk/