Hvor længe kan Bornholm klare en sikkerhed og sundhedskrise?

Debat

KL.-
|

Lørdag den 14. juni 2025

Klar til en fremtid med selvforsyning i en verden med både sikkerheds og sundheds udfordringer?

Mere om

Er vi klar til fremtid med fokus på selvforsyning og udholdenhed i en verden med både sikkerheds- og sundheds udfordringer? Bornholm er allerede langt fremme når det gælder fremtidens dyrkning af bælgfrugter med masser af hektarer, 15 landmænd og en detail-, restaurant- og storkøkkensektorm, der står klar til at komme videre. Så kan den nye Bornholmske fødevarestrategi rumme denne nye virkelighed? Hvor lang tid kan vi overleve hvis fødevare forsyningskæderne bryder sammen? Kan vi gøre en dyd ud af nødvendigheden og udnytte traditionelle bornholmske kompetencer indenfor røgning, konservering og fermentering? Hvordan gør man en dyd ud af nødvendigheden, når vi skal skabe større resiliens og selvforsyning? Hvordan udnytter vi de underudnyttede ressourcer når vi producerer alt for meget affald. Det er nogle af de spørgsmål vi stiller dagens panel.

Deltagere

Mads Randbøll Wolff, Seniorrådgiver, Den danske UNESCO National-Kommission

Moderator

Nina Kragskov, Leder, Devika

Allan Senger Svendsen, Bestyrelsesformand, Gourmet Bornholm

Jacob Dam Nielsen, Landmand, Frostegård, Aakirkeby, Food Bornholm

Bent Egberg Mikkelsen, Professor og forsker, Københavns Universitet

Arrangører

Københavns Universitet

2025 Mød Bornholm

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Ja
Kørestolstilgængelig
Ja

Tema

Fødevarer og madkultur