Alle vil spise grønt - men hvorfor gør vi det så ikke?

Debat

KL.-
|

Fredag den 13. juni 2025

Say-do gab: Hvorfor mister plantebaserede produkter terræn - og hvad betyder det for nye proteiner?

Mere om

Plantebaserede produkter blev spået stor vækst, men i praksis har markedet vist sig vanskeligt at få fodfæste i, og produkterne taber terræn på supermarkedshylderne. Say-do gappet er en velkendt udfordring: Vi vil gerne spise mere planterigt, men ender med at handle, som vi plejer. Denne udfordring gælder ikke kun plantebaserede fødevarer, men er også relevant for nye proteiner, der kan supplere animalske og plantebaserede. Én ting er, at vi skal sikre produkternes adgang til markedet – noget andet er at sikre, at markedet er klar til at aftage dem. Så hvordan lykkes vi med det? For at finde svar har vi samlet en række skarpe eksperter, der i den grad forstår, hvad der sker, når gode intentioner møder vanens magt – og hvordan man som virksomhed kan navigere i spændet mellem idealer og adfærd. Debatten inviterer til refleksion, dialog og forhåbentlig lidt disruption.

Deltagere

Anders Søgaard, Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer

Moderator

Line Munk Damsgaard, Afdelingsleder i Ernæring & Forbrugeranalyse, Landbrug & Fødevarer

Bongki Engel, Public Affairs, Arla Foods

Bente Svane, Chefkonsulent, Plantebaserede Fødevarer, SEGES Innovation

Anne Louise Dannesboe Nielsen, Institutleder, Institut for Fødevarer, AU Technical Sciences

Karin Breck, Politisk chef, Forbrugerrådet Tænk

Arrangører

Landbrug & Fødevarer

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Ja
Kørestolstilgængelig
Ja

Tema

Fødevarer og madkultur

Sekundært Tema

Klima, miljø, natur og energi

Hjemmeside

https://lf.dk