Den ultraforarbejdede sandhed

Interview/samtale

KL.-
|

Fredag den 13. juni 2025

Få en ultragod start på dagen, når Jesper Vollmer og Hjerteforeningen åbner tv-køkkenet.

Mere om

Ultraforarbejdede fødevarer fylder stadig mere på danskernes tallerkener. De er praktiske, velsmagende, og ofte pakket ind i sundhedsbudskaber som “rig på protein” eller “højt fiberindhold”. Men bag den gode smag og de tillokkende ord gemmer sig ofte en anden sandhed: Højt indhold af fedt, salt og sukker. Tilsætningsstoffer, der får os til at spise mere, end vi har brug for. Og forarbejdningsmetoder, som udpiner fødevarerne for den gode næring. Det er en jungle at navigere i som forbruger, og det udgør en alvorlig sundhedsrisiko for danskerne. Så hvordan skaber vi gennemsigtighed, der gør det let at træffe sunde valg – også når tiden er knap? Mens Jesper Vollmer og Hjerteforeningens direktør, Anne Kaltoft, åbner ballet og laver en god og uforarbejdet morgenmad til alle, inviterer vi Henrik Frandsen, fødevareordfører for Moderaterne, og Claus Krogh, Head of Corporate Affairs hos Lidl, på scenen til en samtale om, hvordan vi giver danskerne bedre muligheder for oplyste og sunde madvalg.

Deltagere

Heidi Frederikke Sigdal, Moderator, By Heidi Frederikke

Moderator

Henrik Frandsen, Fødevareordfører, Moderaterne

Claus Krogh, Head of Communications and CSR, Lidl Danmark

Anne Kaltoft, Adm. direktør, Hjerteforeningen

Jesper Vollmer, Kok, Klub Vollmer

Arrangører

Hjerteforeningen

Eventet er sponsoreret af: Hjerteforeningen

Lokation

K17 - Advice

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Kørestolstilgængelig
Ja

Tema

Fødevarer og madkultur

Sekundært Tema

Sundhed, omsorg og forebyggelse