Program 2019

Torsdag d. 13. juni

Coop præsenterer ”Plastic Fantastic?”

13:00 - 13:00

Coop

Få udfordret dit syn på og din viden om plastik på Coops sti.

Madspild i fokus - Stop Spild Af Mad og Verdensmålene

13:00 - 13:40

Stop Spild Af Mad

Bliv klogere på hvordan du gør Verdensmål til Hverdagsmål i dit køkken og hvordan du undgår madspild

Hånden på Kogepladen: Har detailleddet et klimaansvar?

13:00 - 13:45

Københavns Madhus, Fonden Københavns Madhus

Vi trækker i forklædet og diskuterer klimavenligt produktsortiment og uddannelse af forbrugeren

Spænder klimakrav ben for bekæmpelse af fattigdom?

13:00 - 14:00

UNDP - FN's Udviklingsprogram, UNEP DTU Partnership, Investeringsfonden for udviklingslande

Skal vi sætte udviklingen i stå for ikke at belaste klimaet yderligere? Hvad siger verdensmålene?

Hvis fjenden slukker for Danmark / AFLYST TORSDAG

13:00 - 14:00

Beredskabsforbundet

Hvad sker der i Danmark når elforsyningen forsvinder og befolkningen er i uvished over længere tid.

Hvad skal Danmarks første Grønne Grundlov indeholde?

13:00 - 14:00

Boston Consulting Group, Novozymes, Grundfos

Borgere, virksomhedsledere og NGO’er mødes for at udvikle Danmarks første Grønne Grundlov

Danmarks vandteknologiklynge

13:15 - 14:00

CLEAN

Hvordan realiserer vi eksportdrømmen?

Cirkulær økonomi og affald på Bornholm

13:30 - 14:00

Gæstgiveren

Alt affald skal genbruges, når Bornholm slukker for brændeovn.

Livet i havet - hvordan står det til?

13:30 - 14:30

The Fisheries Secretariat, WWF, Our Fish

Kom og hør mere om FN's 14. verdensmål for bæredygtig udvikling: Livet i havet.

Verdensmål i virkeligheden – Bæredygtig forbrugerpåvirkning

13:30 - 14:30

ILoveGlobalGoals, Miljømærkning Danmark, Arla Danmark

Går forbrug og bæredygtighed hånd i hånd? Debat v. Arla, Miljømørkning Danmark & Forbrugerrådet Tænk

Elever og erhverv handler på verdensmål

13:30 - 15:00

Letz Sushi, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, Dit Barns Fremtid, ILoveGlobalGoals

Kom og mød unge fra erhvervsskolerne og LETZ Sushi, der arbejder på at nå FN’s verdensmål

Fup eller Fakta i fødevareindustrien

14:00 - 14:45

Dyrenes Beskyttelse

Rødt hold mod blåt – i en kamp om viden, og evnen til at bluffe

Bæredygtige råvarer - sund fornuft eller hysteri?

14:00 - 14:50

Lindskov Communication, Coor

Hvordan kan vi påvirke virksomheder og forbrugere til at tænke i gode råvarer, der er i sæson?

Morgendagens måltid – hvordan ser det ud?

14:00 - 15:00

POV International

Langbord eller solo? Biller, piller eller klimagris. Hør eksperternes bud på fremtidens måltid.

Grøn omstilling gennem teknologisk fix eller adfærdsændring?

14:00 - 15:00

SDU - Syddansk Universitet

Hjælp forskerne og bliv klogere, når SDU’s citizens science projekt om grøn omstilling skydes i gang

Cirkulær Økonomi – hvordan kommer vi videre?

14:00 - 15:00

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

CØ kan sikre fremtidens velstand og velfærd, men hvordan får vi kørt det i stilling?

Verdensmål 6 - Når rent vand og sanitet bliver en ressource

14:00 - 15:00

BIOFOS A/S

Mål 6 er kernen i al spildevandsrensning, men booster dit toiletskyl også den cirkulære økonomi?

Rejsen mod at spise klimavenligt

14:15 - 15:00

Dansk Vegetarisk Forening, Simple Feast, Videncenter for Fødevareudvikling (Vifu)

Hør om Casper Christensens rejse mod at spise plantebaseret - i samtale med Jesper Theilgaard

Hvordan afrikanske småbønder tilpasser sig klimaændringer

14:15 - 15:15

CISU - Civilsamfund i Udvikling, UFF - Humana

Farmers’ Clubs viser, at små-bønder ved organisering og undervisning tilpasser sig klimaændringer

Rådslagning-hvad skal der til for at vi får mere natur i DK.

14:15 - 16:45

Danmarks Naturfredningsforening

Dansk naturs fremtid står i centrum, når vise kvinder og mænd mødes til rådslagning i DN’s tipi

Madspild - er mælken sur?

14:30 - 15:15

Frej - Fødevarepolitisk Tænketank

Hvert år smider en dansker i gennemsnit 47 kg spiseligt mad direkte i skraldespanden!

Jeg elsker bacon

14:30 - 15:15

Coop

Kok drøfter med Coops koncernchef over gryder og pander om, hvad vi bør spise eller ikke.

Hvor er ”værdipolitikken”, når vi køber dagligvarer?

14:30 - 15:25

De Samvirkende Købmænd

Sådan flytter vi fokus fra pris til kvalitet, udvalg, nærhed, sundhed og bæredygtighed!

Et hav af viden - også for landkrabber: #1 TANG

15:00 - 15:30

VELUX FONDEN

Det handler om meget mere end en dråbe i havet, når VELUX FONDEN giver havet en stemme

Hvor hellig har man lov at være?

15:00 - 15:45

VIA University College

En debat om paradokserne og potentialerne i arbejdet for at skabe en bæredygtig fremtid.

Dilemmadebat - er plast en løsning eller en udfordring?

15:00 - 15:45

Plastindustrien, WWF, Danmarks Naturfredningsforening, DI Fødevarer, Stop Spild Af Mad

Plastdebatten er på sit højeste, men hvad er op og ned ift. plastemballage, madspild og bioplast?

Hvor plantebaseret er du?

15:00 - 15:45

Videncenter for Fødevareudvikling (Vifu), Dansk Vegetarisk Forening

Dyrevelfærd? Klima? Sundhed? Få testet hvad der kan få dig til at vælge en mere plantebaseret kost.

Pirateri - madiværksættere hacker vækstformler

15:00 - 16:00

Copenhagen Business Hub

Madens iværksættermiljøer brænder broer til ensporet erhvervsfokus på økonomisk vækst.

Kan basisindkomst fremme bæredygtighed i fiskeriet?

15:00 - 16:00

BIEN Danmark (Borgerlønsbevægelsen)

Foreningen Levende Hav arbejder på at genoprette og bevare mangfoldighed i havets flora og fauna

Workshop om cirkulær socialøkonomi

15:00 - 16:00

Dansk Affaldsforening, Kooperationen

Kan vi kombinere genbrug og inklusion på arbejdsmarkedet?

En stærk, samlet grøn bevægelse i Danmark

15:00 - 17:00

Det Fælles Bedste

Alt skal gøres grønt. Befolkningen skifter rolle: Fra tilskuer til omstillingens politiske drivkraft

Danmark som gourmetland

15:15 - 16:00

Dyrenes Beskyttelse

Tre forskellige fagpersoner sætter fokus på forandring i den danske fødevareproduktion og madkultur.

Spil: Klodens Dilemma - kan du redde verdens klima?

15:30 - 16:30

FN-Forbundet, Højskolerne, Grundtvigs Højskole, LOF - Liberalt Oplysning Forbund

Vær med til at træffe afgørende beslutninger om verdens klima.

Let på klimaaftrykket, tak!

15:30 - 16:30

Økologisk Landsforening

Økologerne går foran med klimahandlinger - men er den økologiske produktion god for klimaet?

Fra kødgryder til plantepølser: Kan det lade sig gøre?

15:30 - 16:30

Madkulturen

Kødædere og planteelskere mødes til madlavningsduel og debat med bæredygtig hverdagsmad på menuen.

Kan vi blive bedre til vand?

16:00 - 16:30

Carlsbergfamilien

Lancering af "Den danske vandklynge". Mød bl.a. borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard.

Kan vi spise os fra klimaproblemerne?

16:00 - 16:45

Bornholms Energi & Forsyning A/S, CARE Danmark, CONCITO, Dansk Energi, Det Økologiske Råd, DI Energi, Drivkraft Danmark, Energinet, Greenpeace, Klima & Energi Scenen, Klimarådet, Olie Gas Danmark, State of Green, WWF, Danmarks Grønne Investeringsfond, Wind Denmark

Hvad betyder det, vi spiser, for klimaet? Og har forbrugere, producenter eller politikere ansvaret?

Dilemma-workshop: Systemköttlaget - er det Danmark i 2050?

16:00 - 16:45

Dansk Vegetarisk Forening, Videncenter for Fødevareudvikling (Vifu)

Kom og deltag i diskussionen af både humoristiske og alvorlige dilemmaer

Hvad er værdien af frisk luft, rent vand og mad uden kemi?

16:00 - 16:50

Københavns Universitet

Grønt BNP: KU´s forskere præsenterer arbejdet med at kortlægge Danmarks grønne nationalregnskab.

Fremtidens virksomheder er bæredygtige

16:00 - 17:00

Vækstfonden, Dansk Crowdfunding Forening

Én bundlinje hører fortiden til.

Kemiluppen: Er der hormonforstyrrende stoffer i din solcreme

16:00 - 17:00

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi sætter fokus på den uønskede kemi i kosmetik og personlige plejeprodukter

Dialogkaffe om Danmark som fødevareland

16:00 - 19:00

Frej - Fødevarepolitisk Tænketank

Vi inviterer de danske borgere på kaffe over en snak om, hvordan vi producerer & forbruger fødevarer

Nødvendigheden af bæredygtighedstænkning

16:30 - 17:15

Dyrenes Beskyttelse

Nødvendigheden af innovation,nytænkning og bæredygtighedstænkning i en verden som kalder på handling

Skal vi være bange for pesticider?

16:30 - 17:15

Coop

Er det et problem at få lidt pesticider med i indkøbskurven, når vi handler?

Skolehaver i Libanon - et middel til udvikling i nærområder

16:45 - 17:45

Zaher - Grow to Learn, CISU - Civilsamfund i Udvikling

Zaher støtter libanesiske og syriske unge i Libanon, i skabe skolehaver i deres lokalsamfund

Efter valget: Hvordan kommer vi i gang med klimavenlig mad?

17:00 - 17:45

Dansk Vegetarisk Forening

Hvordan mener landets grønne NGO'er, at vi skal omlægge kosten og landbruget?

Natur- og landbrugspolitisk torsdagsbar

17:00 - 18:00

Landbrug & Fødevarer, Danmarks Naturfredningsforening

Kom og mød Maria Reumert Gjerding, naturens førstedame og Martin Merrild, landbrugets førstemand

Smag på, hvordan vi mindsker madspild og indfrier verdensmål

17:00 - 18:00

Folkekirkens Nødhjælp

Kom og smag på fremtidens bæredygtige fødevarer, og engager dig i debatten.

Coop Crowdfunding vs. Musikquiz vs. Harske Hubbi

17:15 - 18:00

Coop

Quiz i musik fra nye og gamle dage og crowdfundingprojekter fra hele landet. Alle kan være med.

Et hav af viden - også for landkrabber: #2 PLASTIC

17:30 - 18:00

VELUX FONDEN

Plastikaffald i havet er et problem for dyr, økosystemer, turisme og erhverv

Madspildsproblemet i supermarkederne kan løses

17:30 - 18:15

FødevareBanken

Igen og igen dukker historier om med supermarkeder, der smider tonsvis af god overskudsmad ud.

Fisk er ikke bare fisk

18:00 - 19:00

WWF

Debat om ressourcetankegangen, bæredygtig udnyttelse af havnaturen og forbrugernes krav til seafood

Hånden på Kogepladen: Bæredygtige værdikæder

18:00 - 19:00

Fonden Københavns Madhus

Vi trækker i forklædet og diskuterer, hvordan vi skaber bæredygtigt sammenhæng i madens værdikæde

Formel debat: Bør vi støtte brugen af GMO i landbrug?

18:00 - 19:00

Danish Debate Association

Eksperter blandes ind med professionelle debattører og vinderen afgøres baseret på analytisk styrke.

Hyggelig havaften - mingle & live musik

20:00 - 23:00

WWF, MSC - Marine Stewardship Council, Our Fish, The Fisheries Secretariat

Kom og mød andre hav-interesserede til en hyggelig aften i havets tegn.